Klaverblad Verzekeringen via Internetverzekeren.nl
 
 
Voordelen Internetverzekeren.nl
- Veilig en betrouwbaar
- Professionele schadehulp
- Internetkorting: extra voordelig
- Tevredenheidsgarantie: 14 dagen bedenktijd

Rijkdienst voor het Wegverkeer en motorrijtuigenverzekeringen

Bij de RDW staan voertuigen, veiligheid en milieu centraal. De RDW bewaakt de milieu- en veiligheidsapecten van het Nederlandse voertuigpark. De RDW voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de Nederlandse overheid. Daarnaast registreert de RDW de gegevens van voertuigen, hun eigenaren en de afgegeven documenten zoals kenteken- en rijbewijzen. De RDW controleert daarnaast of uw motorrijtuig verzekerd is.

Op grond van de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) geldt een verzekeringsplicht. Vanaf de datum tenaamstelling moet uw motorrijtuig WA verzekerd zijn. Ook al staat het motorrijtuig in de schuur of geparkeerd langs de weg, dan nog moet deze verzekerd zijn. U kunt dit regelen bij een verzekeraar of assuradeur (gevolmachtigde).

In Nederland zijn er naar schatting 250.000 auto's die rondrijden zonder autoverzekering. De RDW controleert steeds intensiever of aan de verzekeringsplicht wordt voldaan. Iedere 30 dagen vergelijkt de RDW de kentekengegevens met de verzekeringsgegevens die aangeleverd worden door verzekeraars en assuradeuren. Als er volgens deze vergelijking geen geldige WA verzekering (of opschorting) geldig is voor het motorrijtuig, dan ontvangt de kentekenhouder vaak een waarschuwingsbrief. Als vervolgens blijkt dat er nog steeds geen verzekering is dan moet de kentekenhouder een boete betalen die kan oplopen tot EUR 396 (2013). De boete wordt opgelegd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) te Leeuwarden.

Als u van plan bent om met uw voertuig langere tijd geen gebruik te maken van de openbare weg, kunt u de motorrijtuigenverzekering zoals een autoverzekering, motorverzekering of bromfietsverzekering opschorten. Wanneer u uw motorrijtuig verkoopt dan kunt u de motorrijtuigenverzekering schorsen of beëindigen. De verzekeraar of assuradeur zal vervolgens het kenteken afmelden bij de RDW, zodat het motorrijtuig niet meer als verzekerd geregistreerd staat.Informatie verzekeringen:
Bereken uw premie:
Informatie Klaverblad autoverzekering
Rechtsbijstandverzekering meer informatie
Bromfietsverzekering

Dienstverlening Internetverzekeren.nl

Alle financiële producten op deze website worden ondergebracht bij Klaverblad Verzekeringen. De overeenkomst tussen u en Klaverblad Verzekeringen komt tot stand door bemiddeling van Internetverzekeren.nl. Dit betekent dat Internetverzekeren.nl uw aanspreekpunt is. Bij de aanvraag van financiële producten wordt gevraagd om persoonsgegevens. Deze gegevens worden binnen Klaverblad Verzekeringen en Internetverzekeren.nl zorgvuldig behandeld conform de wettelijke regels, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. Lees meer over onze dienstverlening in de dienstenwijzer en algemene voorwaarden.